Je hart volgen

Je hart volgen

Je moet je hart niet volgen, je moet het leiden

We zeggen het altijd heel gemakkelijk "Je moet je hart volgen". Maar is dat wel zo? In de wijsheids-geschriften uit de Bijbel lezen we dat ons hart ook onbetrouwbaar kan zijn, is het dan wijs om te volgen?

Emoties en gevoel kunnen ons vaak bedriegen, die kunnen met de dag wisselen. Als we dat bepalend laten zijn van de richting waar we op gaan dan vliegen we alle kanten op. Daarnaast kan ons hart ook nog eens onzuiver of besmet zijn. Zou het dan niet veel beter zijn om je hart te leiden?

Leiden op basis van wat zuiver is, op basis van wat Licht, Leven en Liefde bevat. Op basis van wat de Geest ons zegt.

Wij zijn aangesteld als kapitein over het aardse voertuig waarin we nu wonen. En daarom zijn we verantwoordelijk voor de richting waarop we opgaan. Zou jij in een auto willen zitten waarbij de richting bepaalt wordt door de stand waar de voorwielen toevallig in staan? Als je geluk hebt en je auto is goed uitgelijnd dan betekent het dat je alleen maar rechtdoor gaat, maar ligt daar je bestemming?

Natuurlijk zal je hele roadmap nooit helemaal helder zijn, tijdens de reis wordt de volgende stap vaak pas duidelijk. Maar om een richting te bepalen heb je slechts twee punten nodig. Gelukkig weten we vanaf een bepaald moment waartoe we geroepen zijn, en weten we dus waar we moeten uitkomen. Met je ogen dicht kun je zelfs bekijken hoe dat er uit zou moeten zien. Als je dan ook nog eens kunt bepalen waar je nu staat dan heb je alle ingrediënten om je richting te bepalen.

15-03-2018