Wat is rust?

Wat is rust?

Rusten is een state of mind ... niet iets wat je doet

De zomervakantie komt er weer aan, eindelijk tijd om te rusten zegt men dan. Maar is dat wel de manier?

Is het normaal om 49 weken te werken om dan eindelijk drie weken rust te hebben om op te laden? Even lekker doen waar je zin in hebt. Dat betekent dat je blijkbaar 49 weken lang energie lekt en niet doet waar je zin in hebt. Wordt het dan geen tijd om na te gaan of je nog wel doet wat je moet doen? Waarom jouw dagelijkse activiteiten je geen energie opleveren? Waarom je je dagen vult met dingen waar je geen zin in hebt?

Net als mensen die vijf dagen werken en dan roepen "Het is eindelijk weekend, even lekker bijkomen". Dat is toch niet de juiste verhouding? Het leven is er om te leven ... niet om geleefd te worden. Ga na of dat wat je doet het beste in jezelf naar boven haalt en of het je dichterbij je bestemming brengt. Is alles in balans?

We zeggen vaak "Ik ga rusten", maar dat is eigenlijk een beetje gek want rusten is niet iets wat je actief doet. Rust is een gevolg van de manier waarop je denkt, een gevolg van wat je besloten hebt te geloven. Hoe je denkt bepaalt hoe je naar de dingen kijkt en hoe je naar de dingen kijkt bepaald of iets je onrustig maakt. Rust is dan ook iets dat je van binnen hebt, het is niet buiten jezelf te vinden. Rust is een state of mind.

Ongeacht de activiteit waar je mee bezig bent, het is mogelijk om je energie en je rust te behouden. Het is zelfs mogelijk om het door je dagelijks werk te laten toenemen. Op die manier heb je geen weekend of vakantie meer nodig, maar is het gewoon leuk om af en toe met je geliefden nieuwe dingen te beleven. Niet om tot rust te komen ... maar om gezamenlijk herinneringen te maken. Om dankbaar te zijn en 52 weken per jaar te leven met de hoofdletter L

Volmaakte rust zou je wat dat betreft een lifestyle kunnen noemen

12-06-2018